Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat

A Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat a több mint 100 éves múltra visszatekintő szervezett magyar barlangkutatás legismertebb, és legszélesebb tagsággal bíró országos társadalmi szervezete. Egykori és mai vezetői és tagjai között számos elismert, a természettudományok terén kiemelkedő tevékenységet folytató kutatóval büszkélkedhet.

Célja évtizedek óta ugyanaz: a karsztok megismerése, barlangok feltárása, dokumentálása, a földalatti értékek - barlangok, élőviláguk és a felszín alatti vizek – megóvása a népes magyar barlangkutató és barlangjáró közösség összefogásával és közreműködésével. A Társulat mindig is nagy hangsúlyt fektetett az elért eredmények dokumentálására, hazai és nemzetközi kapcsolattartásra és az ismeretterjesztésre. Rendezvényeinken a barlangászok és (még) nem barlangász érdeklődők minden korosztálya számára kínálunk programokat. Nem feledkezünk meg a hátrányos helyzetűekről se – Verocs szakosztályunk bő másfél évtizede hetente vezet barlangi élményterápiás túrákat sérült gyerekeknek. Évente barlangász-találkozót, tudományos konferenciát szervezünk és kiadjuk a hazai barlangkutatás több mint 50 éve folyamatosan megjelenő folyóiratát, a Karszt és Barlangot.

Standunkon a föld mélyének rejtelmeit igyekszünk bemutatni, megleshetjük a víz útját a föld alatt, a vállalkozó szelleműek pedig akár a barlangi kötéltechnikát is kipróbálhatják! Egri Csaba előadásán pedig 3 dimenzióban is bepillanthat a földfelszín alá!

baradla 001

Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat

Kaszt- és barlangvédelem, ismeretterjesztés
Cím: 1025 Budapest, Pusztaszeri u. 35., Telefon: (06-70) 881-1477
E-mail: mkbtiroda@gmail.com Honlap: www.barlang.hu

Kapcsolódó anyagok: Magyar Karszt- és Barlangkutató Társulat

banner 7PROBA eupolisz

banner fotopaly

banner arc 1

A megismerés kalandja!

Rendezvényünk a Facebookon

banner 2014 pedaloca