Magyar Természettudományi Múzeum

A Magyar Természettudományi Múzeum ma Magyarország egyik legnagyobb múzeuma, Európa harmadik legnagyobb természettudományi múzeuma.

A főbejáratnál a Fogadótér kupolájában egy barázdás bálna 2 tonnás felfüggesztett csontváza alatt léphetnek be a látogatók. Állandó kiállításainkkal igazi természettudományos kuriózumokat vonultatunk fel gyűjteményeinkből és mutatjuk be a Kárpát-medence egykori és mai élővilágát. A magyar dinoszauruszok eredeti leletei, az Ásvány- és Kőzettár ritkaságai, eredeti preparátumok, életnagyságú rekonstrukciók és gyönyörű természetfotók ejtik ámulatba a látogatókat.A kiállítások megtekintésén kívül arra is remek lehetőségek kínálkoznak, hogy az ide látogató gyerekek egy-egy múzeumi óra keretében többet tudjanak meg a rovarok, a mamutok, a korallzátonyok vagy éppen a magyar dinók életéről.

A különböző korosztályok igényei alapján berendezett foglalkoztató termeinkben számos eredeti tárgy és hiteles másolat várja a természet csodáinak felfedezőit.

MTM bejarat korr

Magyar Természettudományi Múzeum

Természet, tudás, találkozás – Cím: 1083 Budapest, Ludovika tér 2–6., Telefon: (06-1) 210-1085, Honlap: www.mttm.hu, E-mail: mtmtinfo@nhmus.hu

Kapcsolódó anyagok: Magyar Természettudományi Múzeum

banner 7PROBA eupolisz

banner fotopaly

banner arc 1

A megismerés kalandja!

Rendezvényünk a Facebookon

banner 2014 pedaloca