2017. április 19., szerda 13:41 — Hírek

A Felfedezők Napja díszvendége TAO Wen-lung nagykövet úr

Idén is megtiszteli jelenlétével Tajvan képviseletében a Felfedezők Napját TAO Wen-lung nagykövet úr. 12.35 perckor a nagyszínpadon köszönti majd a látogatókat és a kiállítókat. De természetesen Tajvan is bemutatkozik a fesztiválon, a Taipei Representative Office képviselői minden érdeklődő kérésére örömmel válaszolnak.

A magyarországi Taipei Representative Office 1990-ben jött létre Budapesten. Ez volt az első képviselete a Tajvani Kínai Köztársaságnak Közép-Kelet Európában.

A Taiepei Representative Office elősegíti a kétoldalú cserekapcsolatokat a Kínai Köztársaság és Magyarország, valamint Bosznia és Hercegovina, a Koszovói Köztársaság, a Montenegrói Köztársaság és Szerbia Köztársaság népei között. Ezek a cserekapcsolatok elsősorban olyan területekre összpontosulnak mint a kereskedelem, a kultúra, az oktatás és a turizmus. Azonkívül, hogy információt nyújt Tajvanról, a képviselet vízumkérelmekkel és egyéb konzuli ügyekkel is foglalkozik. A hírlevél, melyet havonta kétszer jelentetünk meg, itt található magyarul, angolul pedig itt.

Tajvan és Magyarország között létrejött az ideiglenesen munkát vállaló turisták programja (working holiday program), mely ösztönzi a 18 és 35 év közöttieket, hogy látogassanak el egymás országaiba. További információt itt talál a programról.

Taipei 101

banner 7PROBA eupolisz

banner fotopaly

banner arc 1

A megismerés kalandja!

Rendezvényünk a Facebookon

banner 2014 pedaloca