2017. április 29., szombat 16:30 — Földszinti előadó

Kajakos felfedezőút az Egyenlítő mentén – Szumátra és Új-Guinea vizein

Előadó: 

Lakatlan trópusi szigetek közt, korallzátonyok felett evezni abszolút álom a legtöbbünk számára, azonban a felfedezés az ilyen idilli környezetben is számtalan nehézséget rejt. Az előzetes elvárásaink és az élmény, amit a helyszínen kapunk, sokszor nem egyezik. A meglepetés lehet nagyon pozitív és negatív egyaránt.

Szumátra és Új-Guinea is a hihetetlen gazdag élővilágáról híres. Van mit keresni itt a kajakos utazónak; csak vízi úton érhetők el a leggazdagabb szumátrai mocsarak esőerdői, vagy Új-Guinea korallzátonyai, ahol a biodiverzitás a Föld összes ismert élőhelye közül a legnagyobb. A két sziget éghajlati hasonlóságai ellenére egészen eltérő élővilágot hordoz, különböznek a növények, egészen más eredetű emlősök népesítik be, más a történelme és az emberi beavatkozás szintje is. A két helyszín jól szemlélteti a trópusi területek leggyakoribb természetvédelmi problémáit is. Belekóstolunk az esőerdők, a mangrovemocsarak, és a tengeri élővilág lenyűgöző életébe, de a veszélyeztető tényezők mellett sem megyünk el csukott szemmel.

magyarkuti eloadas

Magyarkúti Gergely

Fotográfus, túraszervező. "Erdő mellett nőttem fel, gondolataimnak mindig is nagy részét tette ki a természet és az utazás. Sok-sok külföldi út, színházi zenélés és japán nyelvi kalandok után újra a természeté a fő szerep, túrákat szervezek Albániától Új-Guineáig."

banner 7PROBA eupolisz

banner fotopaly

banner arc 1

A megismerés kalandja!

Rendezvényünk a Facebookon

banner 2014 pedaloca